ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
04.9.2015 | Изработка на програма за обука. Подготовка на материјали за обука

Во периодот од 31ви август до 4ти септември 2015 година, италијанскиот експерт, г-дин Romano Ruggeri и холандските експерти, г-дин Bram Segijn и г-ѓа Alena Groenen ja дефинираa програмата за обука која ќе се спроведува во останатите мисии во рамките на Твининг проектот наменети за обуки и започнаа со дефинирање и подготовка на материјали за обука кои ќе се користат во рамките на програмата за обука.

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа дискутирани деталниот план за работа, структурата на резултатите кои треба да бидат подготвени, потребните и достапните информации, како и можните главни области на преклопување / интеракција / заеднички активности за обука и експерти од сличните проекти.

Предложената програма за обука беше презентирана и за неа се дискутираше со координаторот за обуки во областа на животната средина од ЗЕЛС како и со локалните овластени инспектори за животна средина. Исто така, беа разменети информации и со претставници на проектот од техничка помош "Зајакнување на капацитетите за имплементација на законодавството за животна средина на локално ниво", со цел воспоставување на основа за координација на програмите за обука во двата проекта.

Документи:

1_3_2_Agenda.doc

Програма за обука за инспекција (септември)

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...

Спроведени геодетски мерења на концесијата во Средно Коњари
11.3.2021