ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Слободен пристап до информации од јавен карактер
 

1 Листа на информации од јавен карактер :    тука 

2 Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер - превземи го барањето  

3 Барање за пристап до информации од јавен карактер - превземи го барањето

4 Образец за жалба - превземи го образецот

Образец за Барање за пристап до информации од јавен карактер-pdf формат

Образец за Годишен извештај-pdf формат

7 Eлектронски систем за јавни набавки

8 Link за јавни набавки склучени од страна на Државниот Инспекторат за Животна Средина во 2021 година

9 Список на лица вработени кај Државниот Инспекторат за Животна Средина со позиција, службен е-маил и службен телефон

10 Годишен план за работа на ДИЖС 2021

11 Планирани Набавки  

12 Објавени Огласи

13 Склучени договори

14 Реализирани Договори

15 Известување за изработка на Нацрт – Закон за инспекциски надзор во животната средина 

Основни податоци за контакт со имателот на информацијата: назив, адреса, телефонски број, број на факс, е-маил адреса и адресата на интернет страницата:

Согласно обврските што произлегуваат од чл. 8 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл. Весник на Република Македонија бр. 101/2019), имателот на информации- Државнен Инспекторат за Животна Средина, Република Северна Македонија, за службено лице кое ќе посредува при остварувањето на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер, се определува:

 

Државен Инспекторат за животна средина
Палата "Емануел Чучков", Ул.Павел Шатев бр.2, 5ти спрат 
(02) 3220-187

службено лице:
Дарко Блинков
(075) 404-410
e-mail: d.blinkov@sei.gov.mk

 

 

 
 
 
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...

Спроведени геодетски мерења на концесијата во Средно Коњари
11.3.2021