ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
13.5.2016 | 1.3.8: Обука 2 за вештини, мрежно работење и градење на тим

Во периодот помеѓу 9ти и 13ти мај, 2016 година, холандските експерти г-дин Marc du Maine и г-дин Bram Segijn, во рамките на мисијата 1.3.8, се реализираа серија на обуки за подобрување на комуникациските вештини на инспекторите од два региона, за подобрување на тимската работа помеѓу инспекторите од Државниот инспекторат за животна средина и пишувачите на дозволи, како и градење на капацитетите како обучувачи на селектирана група инспектори кои подоцна ќе станат обучувачи на другите инепсктори.

Во групите беа вклучени инспектори за животна средина на централно и локално ниво како и пишувачи на дозволи од Југоисточниот и Вардар регионот и  Југозападниот и  Пелагонија регионот.

По завршување на подготвителните активности на 09ти мај, во период од 4 дена (10ти до 13ти мај) беа реализирани обуките, поделени во следниве групи:

  • 10ти мај: еднодневна обука за вештини за групата од Југоисточниот регион и Вардар регионот .
  • 11ти мај: еднодневна обука за вештини за групата од Југозападниот регион и Пелагонија регионот.
  • 12ти мај: еднодневна обука за градење на тим за инспеккторите од ДИЖС и пишувачите на дозволи  која се заснова на дискусија за контрола и подобрување на перформансите на селектираните индустриски сектори .
  • 13ти мај: Обука за обучувачи за селектирана група на инспектори.

Обуката која се одржа во Гевгелија на 10ти мај, беше подготвена репортажа која се емитуваше на локалната ТВ Нова.

За време на мисијата исто така беше изработена агенда за мисијата 1.3.9.

Документи:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...

Спроведени геодетски мерења на концесијата во Средно Коњари
11.3.2021