ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
18.4.2016 | 1.3.7: Обука 1 за вештини, мрежно работење и градење на тим

Во периодот од 11ти до 15ти април, 2016 година, холандските експерти г-дин Marc du Maine и г-дин Bram Segijn во рамките на мисијата 1.3.7, реализираа серија на обуки за подобрување на комуникациските вештини на инспекторите во два региона, за подобрување на тимската работа во ДИЖС и за дефинирање на обука за обучувачи за селектирана група инспектори кои подоцна ќе бидат обучувачи на останатите инспектори.

Во групите беа вклучени инспектори за животна средина на централно и локално ниво како и пишувачи на дозволи од Североисточниот, Источниот, Скопскиот и Полошкиот регион.

По завршување на подготвителните активности на 11ти април, беа реализирани обуките во периодот 12ти до 15ти април, поделени во следниве групи:

  • 12ти април: еднодневна обука за вештини за групата од Североисточниот и Источниот регион;
  • 13ти април: еднодневна обука за вештини за групата од Скопскиот и Полошкиот регион;
  • 14ти април: еднодневна обука за градење на тим за вработените и раководителите во ДИЖС;
  • 15ти април: полудневна  обука за обучувачи за клучните инспектори и финална оцена и подготовка на агенда и материјали за мисијата 1.3.8 за обуки.

Документите:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...

Спроведени геодетски мерења на концесијата во Средно Коњари
11.3.2021